Ambasada României – Consulat Itinerant Lille 16-17 decembrie 2023


Dragi prieteni,

🚌În perioada 16-17 decembrie 2023, reprezentanți ai Consulatului General al României la Paris se vor deplasa în orașul Lille, pentru a oferi servicii și asistență consulară cetățenilor români din această zonă.
 
📍 Locație : 612 rue de la Chaude Rivière, 59800 Lille (sediul Caisse d’Epargne Hauts de France)
⏰Program :
• sâmbătă, 16.12.23, între orele 09.00 – 12.00, 13.00 – 19.00;
• duminică, 17.12.23, între orele 09:00-12:00.
 
În cadrul consulatului itinerant, ataşatul pentru probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României la Paris va acorda consiliere în domeniul muncii și afacerilor sociale și va prelua, spre soluționare, situaţiile/cazurile privind relaţiile de muncă cu care se confruntă cetățenii români.
⚠️ IMPORTANT:
💻Solicitările pentru servicii se vor transmite la adresa de e-mail paris.itinerant@mae.ro, până la data de 10 decembrie 2023🔚.
 
🗂Vor fi efectuate următoarele servicii consulare:
➡️preluarea cererilor pentru pașapoarte electronice și titluri de călătorie;
➡️procesarea actelor notariale (procuri, declarații, adeverințe cazier judiciar, obțineri acte extrajudiciare etc.);
➡️preluarea cererilor pentru prima carte de identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani;
➡️preluarea dosarelor pentru transcrierea actelor de stare civilă (certificate de naștere, căsătorie, deces), obținerea de duplicate ale actelor de stare civilă;
➡️eliberarea pașapoartelor confecționate care se află deja la sediul oficiului consular;
 
✅ În vederea prelucrării cererilor cu rapiditate, vă adresăm rugămintea ca, la momentul solicitării serviciului consular, să precizaţi următoarele:
• numele şi prenumele solicitantului;
• data naşterii, locul nașterii și codul numeric personal;
• adresa unde locuiți în Franța;
• obligatoriu numărul de telefon mobil pentru a vă putea contacta telefonic pentru eventuale detalii;
• dacă aveți deja o cerere înregistrată pe platforma www.econsulat.ro, și să menționați numărul de referință PE (ex.PE600600), după caz;
• pentru optimizarea serviciului consular, vă rugăm să transmiteți copii în format PDF sau fotografii ale documentelor pe adresa de e-mail 📧: paris.itinerant@mae.ro;
• pentru documentele de călătorie: menționați culoarea ochilor și înălțimea.
 
📜 Lista documentelor necesare pentru depunerea unei cereri de pașaport se regăsește la următoarea adresa: https://paris.mae.ro/node/267
📜 Lista documentelor necesare pentru depunerea unei cereri pentru actele de stare civilă se regăsește la următoarea adresa : https://paris.mae.ro/node/279
📜 Lista documentelor necesare pentru depunerea unei cereri pentru eliberarea primei cărți de identitate minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani se regăsește la următoarea adresa : https://paris.mae.ro/node/277
 
Ridicarea documentelor pentru care se vor depune cereri în cadrul consulatului itinerant, se poate realiza fie la sediul Consulatului General al României la Paris sau prin poștă, astfel :
📌pentru paşapoarte, la momentul solicitării este necesară depunerea unui plic plastifiat, tip XS, cu confirmare de primire, pre-plătit, auto-adresat și timbrat corespunzător (min.7 euro). (Vă rugăm să scrieți adresa și numele pe plic, iar timbrul să fie deja lipit). Pentru fiecare cerere/pașaport este nevoie de 1 plic individual.
📌pentru certificatele/extrasele de stare civilă, cazierele judiciare sosite din România, la momentul solicitării este necesară depunerea unui plic plastifiat, tip XS, cu confirmare de primire, pre-plătit, auto-adresat și timbrat corespunzător (min.5 euro). (Vă rugăm să scrieți adresa și numele pe plic, iar timbrul să fie deja lipit).
✅Serviciile consulare sunt gratuite, cu excepția pașapoartelor (taxa pentru un pașaport simplu electronic este de 59 de euro și va fi încasată exclusiv cu cardul bancar 💳) și procurilor cu incidență de înscriere în registrele naționale notariale (taxa este de 3 euro).

L'association Printemps Roumain est une association culturelle qui se propose de contribuer à une meilleure connaissance réciproque des cultures roumaine et française, en jouant le rôle d'interface entre les deux sociétés.