Alegeri europarlamentare si referendum 26 mai 2019


Alegeri Europarlamentare si Referendum
Sectia de votare LILLE, Duminica 26 mai 2019, 7H00 – 21H00, 299 Boulevard de Leeds Espace International, Chambre de Commerce et d’Industrie (lângă gara Lille Europe)

Comment s’y rendre.

Alegeri europarlamentare si referendum 26 mai 2019

Dragi prieteni,

Iata cateva informatii suplimentare transmise de ambasada privind alegerile din 26 mai 2019:

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European și referendumul cu privire la probleme de interes național. Ambele scrutine se vor desfășura în cadrul acelorași secții de votare, în același interval orar: 7:00-21:00 (ora locală – ora Franței).
Alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele. Cei care inițial au optat pentru un singur tip de scrutin pot vota și pentru scrutinul pentru care nu au votat inițial, până la ora închiderii secției de votare.
La referendumul național, alegătorii vor primi obligatoriu două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

Modelele celor două buletine de vot la referendum:
http://www.mae.ro/…/files/file/anu…/2019_pdf/buletin_vot.pdf

Reamintim că președintele biroului secției de votare permite exercitarea dreptului de vot de către cetățeanul român care, în urma verificării în SIMPV (Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal), apare ca înscris în listele electorale ale altui stat membru UE, numai după ce acesta dă o declarație potrivit căreia nu își exercită dreptul de vot la același scrutin și pentru candidații altui stat membru UE.

Biroul Electoral Central a stabilit Modelul Declarației, care se regăsește în anexă și pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la adresa:
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/model_declaratie_dec62.pdf

Tot pe site-ul MAE sunt disponibile informații detaliate despre scrutin:
http://www.mae.ro/node/48090

Declarația poate fi completată și semnată pe un formular descărcat și imprimat de alegător; poate fi completată și semnată la sediul secției de votare sau poate fi redactată integral olograf de către alegător, pe o foaie de hârtie pusă la dispoziție de biroul electoral al secției de votare, păstrând elementele din model.

Ghidul alegătorului român din străinătate:
http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/2019.05.16_ghidul_alegatorului_roman_din_strainatate_la_alegerile_pentru_pe_si_referendum_national.pdf

Detalii despre scrutine:
http://www.mae.ro/node/48090

ACTELE DE IDENTITATE ROMÂNEŞTI ÎN BAZA CĂRORA SE POATE VOTA ÎN STRĂINĂTATE :
paşaportul diplomatic
paşaportul diplomatic electronic
paşaportul de serviciu
paşaportul de serviciu electronic
paşaportul simplu
paşaportul simplu electronic
paşaportul simplu temporar
cartea de identitate
cartea de identitate provizorie
cartea electronică de identitate
buletinul de identitate


Comment s’y rendre

alegeri-vue-aerienne2

Haut

L'association Printemps Roumain est une association culturelle qui se propose de contribuer à une meilleure connaissance réciproque des cultures roumaine et française, en jouant le rôle d'interface entre les deux sociétés.