Alegeri Parlamentare Romania 2020

Alegeri_parlamentare_2020

Alegeri Parlamentare Romania 2020
Sectiile de votare din LILLE

Sâmbata 5 decembrie : 7H00 – 21H00
Duminica 6 decembrie : 7H00 – 21H00

Dragi prieteni,

Cu ocazia alegerilor parlamentare avem sansa sa putem organiza doua sectii de votare la Lille. Locatia va fi aceeasi ca pana acum:

299 Boulevard de Leeds
Espace International, Chambre de Commerce et d’Industrie (langa gara Lille Europe)


Coordonate geografice pentru GPS:
50.640245, 3.075459

!!!IMPORTANT!!!
Deplasarea la secția de vot se poate face completând declarația de deplasare prezenta pe site-ul Ministerului de Interne Francez unde se va selecționa opțiunea « Convocations judiciares ou administratives ».

Iata cateva informatii transmise de ambasada privind organizarea alegerilor.

1. Documente de identitate eliberate de statul roman

2. Documente care atestă reședința în străinătate

3. Masuri anti-covid

Mai multe detalii pe site-ul Ministerului Afacerilor externe.


Documente de identitate eliberate de statul roman

Dacă nu v-ați înregistrat ca alegător în străinătate, puteți vota la oricare din secțiile de votare organizate în afara țării, pe baza unui document de identitate dupa cum urmeaza.

!!IMPORTANT!!
Potrivit art.1 din Decizia nr 35/2020 a Biroului Electoral Central, alegătorul care deține un act de  identitate din cele prevăzute mai sus, al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 în baza acestuia.

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate:

a) pașaportul simplu, cu menționarea țării de domiciliu;
b) pașaportul simplu temporar, cu menționarea țării de domiciliu;
c) pașaportul simplu electronic, cu menționarea țării de domiciliu.

Cetățenii români cu reședința în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate în baza unuia dintre următoarele acte de identitate, însoțite de un document oficial emis de statul străin privind stabilirea reședinței:

a) cartea de identitate;
b) cartea electronică de identitate;
c) cartea de identitate provizorie;
d) buletinul de identitate;
e) pașaportul diplomatic;
f) pașaportul diplomatic electronic;
g) pașaportul de serviciu;
h) pașaportul de serviciu electronic;
i) pașaportul simplu;
j) pașaportul simplu electronic;
k) pașaportul simplu temporar

Haut


Documente care atestă reședința în străinătate

Extras din lista pusa la dispozitie de Ministerul Afacerilor Externe disponibil AICI.

1. Pentru cetăţenii români care deţin şi cetăţenia statului de reşedinţă, documentele de identitate eliberate de autorităţile locale ale statului de reşedinţă (carte de identitate, paşaport, certificat de naturalizare/ cetăţenie etc.) reprezintă dovada de reşedinţă în statul respectiv.

2. Documentele speciale emise cetăţenilor români angajaţi ai misiunilor diplomatice/oficiilor consulare şi ai organizaţiilor internaţionale cu sediul în străinătate, precum şi cele emise membrilor de familie ai acestora reprezintă dovada de reşedinţă în statul respectiv.

3. Lista avizată de serviciul personal al MApN/MAI care să ateste calitatea de militar în misiune reprezintă dovada de reședință în statul respectiv.

4. Pentru cetățenii români care se află în străinătate pentru a urma un tratament medical, de mai mult de 90 de zile, documentele emise ori avizate de o autoritate medicală, pe plan local, reprezintă dovada de reședință în vederea exercitării dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 și pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

5. Pentru cetățenii români cu reședința pe teritoriile altor entități nerecunoscute ca state, documentele deținute pe plan local reprezintă dovada de reședință în vederea exercitării dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 și pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

6. În vederea exercitării dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 și pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, este necesară prezentarea unui singur document din cele enumerate mai jos.

FR doc resedinta strainatate

BE doc resedinta strainatate

Haut


Masuri anti-covid

Masuri obligatorii si minimale:
– purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către participanţii la procesul electoral pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot;
– asigurarea distanţării fizice de minimum un metru între participanţii la procesul electoral;
– la intrarea în localul de vot va fi organizat un spaţiu dedicat pentru dezinfecţia mâinilor alegătorilor, dotat cu flacoane cu dezinfectant pe bază de alcool şi şerveţele de hârtie;
– alegătorii vor fi supuşi un triaj observaţional şi vor fi termometrizaţi cu ajutorul unui termometru noncontact; dacă nu sunt evidenţiate temperatură de peste 37,3°C (sau peste limita impusă pe plan local, dacă este cazul) şi/sau simptome respiratorii evidente (de exemplu, tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie), alegătorul îşi va dezinfecta mâinile, va intra în sediul secţiei de votare, păstrând distanţa de minimum un metru faţă de celelalte persoane şi evitând atingerea pe cât posibil a suprafeţelor;

Măsurile şi acţiunile de sănătate publică pentru desfăşurarea în siguranţă a alegerilor parlamentare în străinătate sunt prezentate pe larg in urmatoarele documente:
Ordin comun al ministrului afacerilor externe și al ministrului sănătății
Anexă măsuri protecție sanitară SVS
Recommandations pour l’organisation des élections

Haut


Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot. Doi membri desemnaţi de biroul electoral al secţiei de votare, din cadrul acestuia, verifică la ora 21.00 dacă în afara sediului secţiei de votare se află alegători care aşteaptă să îşi exercite dreptul de vot şi constată şi monitorizează ordinea în care aceştia au acces în localul de vot. Alegătorii aflaţi în situaţiile de mai sus pot vota până cel mult la ora 23.59.

In speranţa de a ne regăsi cât mai numeroşi la secţiile de votare din Lille, vă rog să transmiteţi acest mesaj tuturor celor potenţial interesaţi.

Cristian FOCSA
Preşedintele Asociaţiei Printemps Roumain
Tel : 06 75 48 20 49

E-mail : contact@printempsroumain.org
Web : www.printempsroumain.org
https://www.facebook.com/asso.printemps.roumain

Haut

L'association Printemps Roumain est une association culturelle qui se propose de contribuer à une meilleure connaissance réciproque des cultures roumaine et française, en jouant le rôle d'interface entre les deux sociétés.